Premijera igrano-dokumentarnog filma
Oni su Hrvatska
 

 

   Premijera igrano-dokumentarnog filma Oni su Hrvatska održati će se u Kazalištu lutaka Zadar (Sokolska 1) u četvrtak, 26. listopada 2017. godine, u 19:00 sati.

   Svako je vrijeme i prigoda da se povijest piše, pisati je može svatko, a stvarati je privilegiju imaju samo posebni. I kao što su u samo jednom djeliću dijamanta sadržane sve osobine njegove ljepote, tako je u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu sadržan osnovni smisao i bit Hrvatske Domovine. Pobijedili smo u ratu, ali čini se kako smo pobjedu izgubili u miru.

   U niti jednom segmentu Hrvatske države, pobjeda branitelja nije sadržana kao temelj ove zemlje, upravo suprotno, veliki broj institucija, udruga i novinara obezvrjeđuje i umanjuje vrijednosti proizašle iz Domovinskog rata.
   Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ zajedno sa Udrugom VRSI FILM, snimila je igrani film koji će ukazati na ove probleme i nadamo se probuditi savjest mnogih koji još uvijek nisu svjesni kako su ljudi darivali najvrijednije što su imali, svoj život za slobodnu Hrvatsku. U filmu glume djeca i unuci Hrvatskih branitelja, hrvatski branitelji i članice Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“.

   Film je snimljen prema priči brigadira HV Ivice Matešića Jeremije, u režiji Ivice Božića, u produkciji Udruge žene u Domovinskom ratu Zadar i koprodukciji Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata i Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.