Na PITAFESTU Mirjam Matković iz
Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića
osvojila 3. mjesto

Bravo za
Mirijaminu tortu “Plodovi jeseni“

 

 

 

   U utorak, 10. listopada 2017. u Termama Tuhelj, održano je Međunarodno natjecanje u izradi pita – PITAFEST na temu Bogatstvo okusa i oblika, te u izradi torti – ARTSLAST na temu Plodovi jeseni u mojoj torti, a na kojem je učenica Mirjam Matković pokazala svoje zavidno umijeće i osvojila 3. mjesto.

   Tradicionalno to natjecanje okuplja učenike srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola s područja Alpe-Jadran i zemalja naše regije. Mirjam Matković, učenica Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, smjera tehničar nutricionist, osvojila je 3. mjesto u kategoriji pita za mlade.
   Ciljevi PITAFESTA su poticati kreativnost, znanje, vještinu i natjecateljski duh među učenicima i slastičarima, a potvrda i nagrada struke na natjecanju poticaj su za još predaniji rad i otkrivanja tajni u slastičarstvu.
   Manifestacija se sastojala od nekoliko programa. Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, predvođeni svojim mentorima, sudjelovali su u radionici pite za mlade. Mirijam Matković, 2. razreda tehničar nutricionist demonstrirala je izradu pite – slaganje savršenih slojeva u cjelinu kojoj rijetki odolijevaju. Hvala joj na kvalitetnoj prezentaciji koja je dobila brojne pohvale.
    Za uspjeh na koji smo zaista ponosni svakako su zaslužne i Mirijamine mentorice: Melita Ivanac, dipl.ing., Linda Segarić, dipl.ing. i Zorka Kokić, dipl.ing.

   Zaželimo im još puno ovakvih susreta!

Redakcija RivaOn            
Poljoprivredne, prehrambene i    
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.