NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE 2017./2018. ZAJEDNO S NAŠIM
NADBISKUPOM MONS. ŽELIMIROM PULJIĆEM SLAVILI SMO SVETU MISU U KATEDRALI

Nadbiskup nam je poručio:
„Ne bih želio da živite u neznanju!“

 

   U ponedjeljak, 4. rujna 2017., ponovo su se, nakon ljetnog odmora, oglasili rani alarmi naših mobitela, a sve zbog početka nove školske godine. Iako smo u školu došli s čežnjom za bezbrižnim danima ljeta, sve se ubrzo posložilo čim smo vidjeli stare prijatelje, no također i neka nova lica.
   Školsko je zvono neumoljivo odzvonilo i svima nam jasno obznanilo početak još jedne školske godine.
   Nastava je započela u 8 sati susretom pojedinih razreda s njihovim razrednicima. Po razredima su se prepričavali ljetni događaji, a preplašeni prvaši upoznavali su se sa svojim razrednicima, prof. Sanjom i prof. Hrvojem.

   Nedugo nakon školskog dijela okupili smo se u katedrali sv. Stošije kako bismo, zajedno s našim profesorima i roditeljima, euharistijskim slavljem obilježili početak nove školske godine. Misno slavlje predvodio je nadbiskup Želimir Puljić u koncelebraciji s don Rolandom Jelićem, don Zvonimirom Mikulićem i ravnateljem don Antom Sorićem.
   „Danas zazivamo snagu Duha Svetoga, da bude s vama i u vama!“. „Duh Sveti“, podcrtao je Nadbiskup, „potaknuo je naše roditelje kako bi nas krstili te postali Dijete Božje i na koncu odrastanja trebamo doći do spoznaje: „ Bože hvala Ti, što Duh Božji jest na meni!“.
   Na samom kraju propovijedi izrekao je molitvu koja će nas pratiti ovu novu školsku godinu:
„Bože, Ti nas pozivaš,
Ti nas blagoslivljaš,
Ti nam pomažeš,
Prosvijetli nas i pomozi nam da u ovoj godini budemo i ustrajemo na visini onoga što nam povjeravaš.
Budi s nama i blagoslovi, nas, naše profesore, roditelje i sve one koji nam dobro žele!
Amen!“

   Misno slavlje završili smo zajedničkom pjesmom pod vodstvom prof. Grge Ivkovića i zbora naših sjemeništaraca. Učenici prvih razreda vratili su se u školsku dvoranu kako bi se pobliže upoznali sa svojim novim predmetnim profesorima.

   Svim prvašima, kao i novim učenicima starijih razreda, od srca želimo iskrenu dobrodošlicu i ugodan boravak u našoj školi!

Redakcija RivaOn             
Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.