Obilježen Festival smokava u Zadru

Ožanovci se predstavili
svojim bogatim štandom

 

   U petak, 8. rujna 2017. zadruga „Vridne ruke“ Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića sudjelovala je na desetom Festivalu smokava na Trgu Petra Zoranića.

   I ove godine posjetiteljima smo pokazali koliko smo radišni i kreativni. Bilo svježa ili sušena, smokva je bogata brojnim zdravim fitonutrijentima, antioksidansima i vitaminima.

   Prema saznanjima naših učenika smokva je stigla u naše krajeve zahvaljujući Grcima i Feničanima. Najviše se uzgaja na zapadnoj obali Istre i u Dalmaciji. Upotrebljava se kao svježi plod, sušena, kao sirovina za pripremu pekmeza, rakije, lijekova i tako dalje.
   Kraljicu mediteranskog voća predstavili smo u obliku muffina, ružica, salame od smokava, fritula, džemova, energetskih pločica i krostate koja se rastapala u ustima… Da bi dojam bio potpun ukusne proizvode naših vrijednih učenika i njihovih mentora upotpunili smo i cvjetnim aranžmanima, te poklon kiticama cvijeća za naše drage sugrađane. Na bogatom štandu svako je za sebe mogao nešto pronaći.

   Sutra nas čeka Gastro smokvi pa tko želi degustirati naše slastice može nas posjetiti.

Redakcija RivaOn        
Poljoprivredne, prehrambene i 
veterinarske škole Stanka Ožanića

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.