Kroz projekt digitalne pismenosti
45.000 mikroračunala u osnovne škole

Zagreb, 6. rujna 2017.
(Hina)

 


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak
 i pomoćnica ministrice
Lidija Kralj

 

 


suosnivač IRIM-a
poduzetnik Nenad Bakić

 

    Projekt PROMikro, kojem je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala, predstavljen je u utorak na konferenciji za novinare u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, koje je, zajedno s CARNetom, partner na projektu čiji je pokretač Institut za Razvoj i inovativnost mladih (IRIM).
 

   Projektom je predviđeno nabava oko 45.000 mikroračunala za sve učenike šestih razreda osnovnih škola koje se odazovu na javni poziv, koji će bit otvoren od 20. rujna, rekao je suosnivač IRIM-a Nenad Bakić. Najavio je da će za edukaciju oko 2000 nastavnika tijekom listopada biti održano 150-200 radionica na 30 mjesta u Hrvatskoj.

   Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak zahvalila je partnerima i kazala da će projekt pomoći da se premosti tranzicija škola 20. stoljeća u škole 21. stoljeća, dodavši kako će znanja koje će učenici steći na taj način služiti za više predmeta.

   Ravnatelj CARNeta Goran Kezunović izvijestio je kako je u tijeku javna nabava nakon koje će biti poznati stvarni troškovi projekta, za koje se očekuje da će iznositi 4.8 milijuna kuna.

   Do početke studenoga mikroračunala trebaju biti u školama, a nastavnicima koji će raditi s učenicima nije potrebno nikakvo predznanje, rečeno je.
 

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.