CARNetov
 masovni online tečaj Moodle dizajner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Uskoro započinje masovni online tečaj Moodle dizajner namijenjen sudionicima projekta e-Škole, ali će biti otvoren i svim ostalim zainteresiranim nastavnicima naših škola koji posjeduju AAI elektronički identitet.
   Tečaj počinje u srijedu, 13. rujna 2017. godine i trajat će do 24. listopada 2017. godine

   U okviru projekta „e-Škole: Uspostava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ počinje masovni online tečaj Moodle MOOC dizajner koji za cuilj ima educirati i motivirati polaznike da samostalno osmisle i izrade vlastiti online tečaj u Moodle-u, najpopularnijem digitalnom okruženju za učenje i poučavanje među nastavnicima.
   Tečaj je namijenjen naprednijim korisnicima računala, a potrebna predznanja za uspješno pohađanje su poznavanje rada na računalu, napredno korištenje interneta i napredno poznavanje rada nekog od alata za obradu teksta.
   Kroz video zapise i druge sadržaje na jednostavan i intuitivan način prikazano je korištenje najznačajnijih Moodle alata koji se mogu primijeniti pri izradi digitalnog okruženja za učenje i poučavanje. Koristeći komunikacijske i suradničke alate polaznici tijekom tečaja surađuju i izmjenjuju iskustva s drugim polaznicima, a za detaljne upute, objašnjenja i pitanja se u svakom trenu mogu obratiti mentoru koji ih vodi kroz tečaj.
   U tečaju je implementiran sustav vrednovanja znanja putem Moodle digitalne značke. Ukoliko prema definiranim kriterijima izrade osnovni tečaj pomoću Moodle-a te uspješno završe ostale predviđene aktivnosti, polaznici dobivaju značku Moodle dizajner. Značka je dokaz da je polaznik online tečaja završio zadane aktivnosti i ostvario planirane ishode učenja.
   Tečaj počinje u srijedu, 13. rujna 2017. godine i trajat će do 24. listopada 2017. godine. Za svladavanje gradiva, izradu zadataka te sudjelovanje u ostalim nastavnim aktivnostima pretpostavljen je angažman polaznika od šest do osam sati tjedno, ovisno o predznanju i afinitetima polaznika.
   Tečaj je namijenjen sudionicima projekta e-Škole, ali će biti otvoren i drugim zainteresiranim polaznicima koji posjeduju AAI elektronički identitet.
   Proces prijave na tečaj za sudionike e-Škole projekta i ostalih zainteresiranih polaznika se razlikuje te su sudionici projekta e-Škole prilikom prijave obvezni poštivati sljedeću proceduru:

  • Prijava i odabir edukacije Moodle MOOC u sustavu CSUED https://edukacija.e-skole.hr/#/
    • VAŽNO! za sudionike iz projekta prijava u CSUED-u obvezna jer im u protivnom neće biti evidentirano pohađanje u okviru projekta.
  • Prijava u Moodle

   Prijave u CSUED i Moodle sustav moguće su od 30. kolovoza 2017. do 19. rujna pri čemu se prvo, napominjemo, važno upisati u edukaciju u CSUED-u pod nazivom Moodle MOOC dizajner.
   Ostali zainteresirani polaznici koji ne sudjeluju u projektu e-Škole prijavljuju se direktno u Moodle.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.