Sudjelujte u
11. Tjednu cjeloživotnog učenja

 

 

 

 

Foto V. MAS, Biograd n/m, 2017.

 

  Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 2. do 8. listopada, organizira 11. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj.
   Tijekom ove nacionalne obrazovne kampanje u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja, održat će se  nekoliko stotina događanja diljem Hrvatske usmjerenih na promociju obrazovanja i učenja.  Građani će moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude.
  Aktivnosti kampanje ove godine započet će svečanim otvorenjem 02. listopada u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica u Koprivnici.

   Sedmi put zaredom u sklopu svečano otvorenja Tjedna dodijelit će se nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba. Više o ovogodišnjim dobitnicima nagrade koji su  morali preskočiti brojne zapreke, a kao rezultat svoje odlučnosti i ustrajnosti, uspjeli ostvariti brojne pozitivne promjene u svojim životima – Klaudiji  Gatarić, Gordanu Radiću i Sonji Šimatić možete pročitati ovdje.

   Ukoliko i vi želite prijaviti aktivnost u okviru kampanje Tjedan cjeloživotnog učenja, kontaktirajte naše regionalne koordinatore,
ustanove za obrazovanje odraslih koje s Agencijom surađuju na osmišljavanju i provedbi aktivnosti na lokalnoj i regionalnoj razini te informiranju građana o mogućnostima učenja u njihovim sredinama.
   Za dodatne informacije i upite možete se obratiti Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na email tcu@asoo.hr ili Regionalnom koordinatoru za Zadarsku i Šibensko – kninsku županiju u Učilištu Finis, odnosno ravnateljica Ina Gulan Kadić, dok je kontakt osoba Katarina Dobrović. Njih se može kontaktirati na telefon: 023/ 251-036; e-pošta: ina@erudio.hr

   Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna obrazovna kampanja, čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.
   Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.
   Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, pa i  biciklijada. Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata i druge slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom.
   Do sad je Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj organiziran deset puta. Više informacija o tome kako su izgledale kampanje proteklih godina možete pronaći ovdje, dok sve promotivne materijale (letak, plakat, video i radio spotove) možete preuzeti ovdje.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.