Završetak Glazbenih večeri u sv. Donatu
obilježava
ansambl Synergia6

 

 

 

  Završnica ovogodišnjeg izdanja Glazbenih večeri u Sv. Donatu pripala je ansamblu Synergia6.

   Zasigurno najpoznatiji član ansambla je Nemanja Radulović, svjetski proslavljeni violinist iz Srbije. Umjetnik koji snima ekskluzivno za Deutsche Grammophon i koji je osvojio sve najveće svjetske pozornice plijeni pažnju svojim neformalnim imidžom, a ponajviše i iskonskom, prirođenom muzikalnošću i nevjerojatnom virtuoznošću.

   Ansambl čine još i pijanist Dejan Sinadinović, redoviti profesor na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Tijana Milošević glazbenica koja je kao osamnaestogodišnjakinja postala najmlađa koncertna majstorica Beogradske filharmonije, violinistica Ksenija Milošević, doktorandica na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, klarinetist Milan Milošević profesor klarineta i direktor Muzičkog odsjeka na Vancouverskom koledžu u Kanadi i Žarko Perišić, fagotist Simfonijskog orkestra HRT – a i profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
   Ovaj ansambl u zadarskoj Rotondi publici će priuštiti uistinu spektakularnu završnicu Večeri. Na programu će biti djela remek djela komorne glazbe iz pera Mihaila Glinke, Arama Hačaturjana i Wolfganga Amadeusa Mozarta te djelo Sida Robinovitcha suvremenog kanadskog skladatelja.

Prodaja ulaznica u Kneževoj palači od 11;00 do 13;00 i od19;00 do 21;00 sat
Ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta ili na www.ulaznice.hr
 

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.