Iz Srednje škole Bartula Kašića Pag

Odlazak u mirovinu
ravnateljice Milene Čemeljić

 

 

 

 

    Prigodom odlaska u mirovinu dugogodišnje ravnateljice Srednje škole Bartula Kašića Pag, profesorice Milene Čemeljić, njeni učenici i djelatnici upriličili su malo oproštajno druženje.
   Učenici su se s ravnateljicom oprostili zadnjeg dana nastave, u lipnju, uručivši prigodne poklone.


   Djelatnici škole sa svojom su se ravnateljicom oprostili na prigodnom druženju nakon posljednje sjednice Nastavničkog vijeća koje je vodila ravnateljica Čemeljić.
   U ime svih djelatnika, emotivnim se govorom ravnateljici obratlia jedna od njenih najdugovječnijih kolegica, profesorica savjetnica Vesna Fabijanić:
   "Čast mi je i zadovoljstvo u ime svih nas danas i službeno se oprostiti od naše ravnateljice.
   Milena Čemeljić došla je u ovu školu 1979. godine kao mlada, tek diplomirana profesorica i to joj je prvo, jedino i, službeno, posljednje radno mjesto.
   1991. godine preuzela je ravnateljstvo škole te je tu dužnost obavljala do danas, dakle punih dvadeset i šest godina! Koliko raspolažem informacijama, to je najdulji mandat ravnatelja u Zadarskoj županiji, a i šire.
   Profesorica Čemeljić svoj je radni vijek obilježila svojom osobnošću koju su prepoznali učenici i njihovi roditelji; mi, njezine kolege i ostali zaposlenici kao i šira društvena zajednica.
   Ja bih tu osobnost opisala kao red, rad i disciplinu te jednu izuzetnu korektnost u odnosima s kolegama i ostalim zaposlenicima u školi. Mogu reći da je ta korektnost doprinijela jednoj dobroj i pozitivnoj atmosferi, kako u zbornici tako i u cijeloj školi.
   Draga ravnateljice, želim Vam, u periodu koji dolazi, mir. Nadam se da ćete smoći snage, energije i motiva za jedan drugi smisao života. Jer, kako kaže poslovica: "Nije važno kolika ti je mirovina, nego koliko je dugo primaš", želim da mirovinu primate dugo. Želim Vam dobro zdravlje (iznad svega), a sve drugo imate. Ako što i bude nedostajalo, u dobrom zdravlju će se naći."


   Profesorica Fabijanić je ravnateljici predala i simbolične poklone u ime cijelog koletiva.

   Na kraju "službenog" dijela druženja, ravnateljici se obratila i novoizabrana ravnateljica škole, profesorica Marija Pećirko koja je najprije zahvalila svojoj nekadašnjoj profesorici društvenih predmeta na motivaciji da za svoje zanimanje izabere upravo to usmjerenje. Profesorica Pećirko naglasila je kako je u radu ravnateljice Čemeljić imala dobar uzor kako se vodi škola te kako se nada da će tim tragom ići i njeno ravnateljstvo.

   Ravnateljici, profesorici Mileni Čemeljić, još jednom želimo duge, zdrave i sadržajno ispunjene umirovljeničke dane!.

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.