„Dani Kule 2017“ i
50. godišnjica smrti Vladana Desnice

 

 

    „Društva za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi“ u subotu i nedjelju, 22. i 23. srpnja 2017. u Kuli Stojana Jankovića u Islamu Grčkom organizira manifestaciju  „Dani Kule“ koja obilježava 50. godišnjicu smrti književnika Vladana Desnice, jednog od najznačajnijih modernih pisaca zadarskog kraja, a ujedno najpoznatijeg stanara i vlasnika ovog kulturnog dobra te je stoga koncipiran dvodnevni kulturni program koji ima poveznicu s njegovim likom i djelom.
   Program „Dana Kule 2017.“

   U okviru programa premijerno će biti prikazani odabrani dijelovi teksta Desničine drame „Ljestve Jakovljeve“ u izvedbi mladih, darovitih glumaca nekoliko zagrebačkih kazališta, dok će Jure Aras u Kuli ponovno izvesti monodramu  „Igre proljeća i smrti“. Naime, prošle godine je ovoj predstavi u Kuli nazočilo stotinjak gledatelja koji su po prvi puta imali priliku uživati u slušanju Desničinih poetičnih misli u autentičnom ambijentu koji mu je bio cjeloživotnom inspiracijom, te mislimo da su reprize ove reprezentativne predstave za djelo Vladana Desnice u ovom prostoru uvijek dobrodošle.

   „Dani Kule“ će biti prilika i za prezentaciju manje poznatih umjetničkih aspekata povezanih s Vladanom Desnicom, kao što su njegovi glazbeni ukusi te njegovo glazbeno stvaralaštvo. Također, Vladan je bio inspiracijom mnogim slikarima te su portreti Vladana osnovna tema novog izložbenog postava naslovljenog „Vladan Desnica - Piščev studio".

   

© Copyright RivaOn 2017. Sva prava zadržana.