Školski listovi naših srednjih škola

        Na ovoj stranici nalaze se linkovi na pojedine listove naših srednjih škola, recenzije i predstavljanja. Od redakcija nastojimo dobiti sažetke, a u cilju vašeg što boljeg informiranja o događanjima u školama i novinarskim redakcijama. Dakle, o vama ovisi kvaliteta prezentacija vaših školskih novina na RivaOn!

  U četvrtak 25. veljače 2016. učenici i nastavnici Gimnazije Franje Petrića uz svečani su domjenak proslavili novi, 3. broj školskog lista Mikročip.

   Mikročip, list učenika koji misle drugačije, i ove je godine dočekan s oduševljenjem. Ponosni članovi redakcije, predvođeni glavnom urednicom Andrejom Lemić, proveli su nas kroz stranice Mikročipa i predstavili svoj rad.
   U ovogodišnjem smo broju popratili problematiku disleksije i disgrafije, stresa u školi, sportske uspjehe i zabavne aktivnosti naših učenika, uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima, hip hop glazbu, knjige, filmove, maturalno putovanje, jezični kutak, portret jedne umjetnice… Događajnica je svjedočanstvo bogatog i hvale vrijednog školskog života koji svoj vrhunac doživi na tradicionalnom Humanitarnom koncertu. Veliku pažnju izazvao je članak o kućnim ljubimcima naših učenika kao i razgovor s prošlogodišnjom maturanticom Katarinom Vulić, jednom od najuspješnijih učenica na Državnom maturi 2015. godine. Člankom o Matematičkoj olimpijadi u Tajlandu kao novinar nam se predstavio i Danijel Paleka. Časopis je "zaokružen" naslovnom fotografijom na kojoj su naši novinari i stripom, autorice Martine Perović, koji nas podsjeća na prave moralne i životne vrijednosti. Raznovrsnost i bogatstvo sadržaja garantira da će se svaki čitatelj pronaći u nekoj misli, ideji, planu za budućnost, na fotografiji...
   Mikročip je predstavljen i na ovogodišnjoj Županijskoj smotri Lidrano i predložen je za državnu razinu smotre.

   Želja nam je bila da Mikročip obuhvati teme koje su vama čitateljima zanimljive i da vas podsjeti da je školsko doba jedno od najljepših razdoblja u čovjekovu životu.

   Mikročip online: http://online.pubhtml5.com/whki/scfi.


2015.
iz Srednje škole
Bartula Kašića Pag

 

Iz tiska izašao peti  broj "Stručka"
školskog lista Strukovne škole Vice Vlatkovića

travanj 2013.


    Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar izdala je peti po redu Školski list "Stručak". Sadržaj je zanimljiv i sigurno će te pronaći nešto za vas.

   Nabrojimo samo neke od tema: Električni auto, Jugo ili bura..., Projekti idu dalje, Ekologija, Da se ne zaboravi, Putopis, Maturanti, Društveni fenomeni, Glazbene ikone, Deveta umjetnost, Balinjera..., ukupno četrdeset različitih tema.

Novi "Stručak" možete pregledati i on-line:

omot - vanjski   (pdf. - 4.86 MB)
omot - unutrašnji   (pdf. -7.78 MB)
1. do 23. stanice   (pdf. -18.65 MB)
duplerica   (pdf. -1.31 MB)
26. do 48. stranice   (pdf. -21.56 MB)

 

Iz tiska izašao treći broj školskog lista "Stručak"

siječanj 2012.
 

   Strukovna škola Vice Vlatkovića tiskala treći broj lista "Stručak" koji se sada nalazi u Vašim rukama, ili na vašem ekranu:  (stručak-stranice1-17.pdf (1.59 MB), stručak-stranice 20-36.pdf (2.07 MB) i  duplerica.pdf (241.87 KB)

   U ovom smo Vam broju prikazali sva događanja u našoj Školi tijekom prvog polugodišta, a posebnu smo pozornost, kao i obično, posvetili našim projektima koji su vezani uz obnovljive izvore energije. Tako možete čitati o rujanskom otvaranju EE info centra i prve solarne punionice električnih automobila, ali i o fotonaponskoj centrali i vjetrenjači koje su promijenile izgled okoliša naše Škole. Zahvaljujući partnerstvu s Toyotom, prva smo Škola u Hrvatskoj koja je u obrazovni sustav uvela hibridnu tehnologiju, a postali smo i vlasnici hibridne Toyote Auris. Naravno, i o tome smo pisali.
   Također, "Stručak" Vam donosi i priloge o našim sudjelovanjima na različitim manifestacijama, susretima i događanjima. Uveli smo i novu rubriku koju smo posvetili našim umirovljenim profesorima. Na stranicama našeg lista možete uživati u literarnim radovima učenika, ali se i nasmijati njihovim novim balinima. Normalno, i ovaj smo put popili kavu s ravnateljem.
   Trećeg "Stručka" ne bi bilo bez marljivog rada i upornosti mladih novinara, stoga im se zahvaljujem i želim uspješan rad i na četvrtom broju školskog lista.

  

Iz tiska izašao četvrti broj školskog lista "Stručak"

lipanj 2012.
 

   Strukovna škola Vice Vlatkovića tiskala novi broj lista "Stručak" kojeg možete pogledati i na njihovim školskim web stranicama!

List sadrži puno zanimljivih članaka, isplati se pročitati ih:

- Strucak_korice.pdf    (5.28 MB)
- Strucak_1-15.pdf     (14.06 MB)
- Strucak_16-33.pdf   (17.44 MB)
- 34-35_duplerica.pdf  (2.88 MB)
- Strucak_36-57.pdf   (15.21 MB)
- Strucak_58-68.pdf
     (7.36 MB)

 

 Iz tiska je izašao  prvi broj školskog lista
Srednje škole Gračac "Jezik za zube"

Gračac, kolovoz 2011.

  U kolovozu 2011. godine iz tiska je izašao prvi broj školskog lista Srednje škole Gračac "Jezik za zube", koji objedinjuje novinarske uratke učenika uključenih u izvannastavnu aktivnost Škole Novinarska skupina. Novinarsku skupinu u školskoj godini 2010./2011. činile su učenice i učenici drugog (sada trećeg) razreda ekonomskog smjera (novinarke Andrea Miličević, Katarina Klepić, Verica Slobođanac, Valentina Čabraja, Marinela Josipović i Olga Tomić, crtač stripa Milan Obradović) i Ana Jerković, učenica prvog (sada drugog) razreda šumarskog smjera. Urednica časopisa, alfa i omega ovog projekta je Marijana Račić, također učenica prošlogodišnjeg drugog razreda ekonomskog smjera.
       * Saznajte više o "Jeziku za zube"!!!!

 5. dimenzija

"5. dimenzija"
glasilo
Gimnazije Franje Petrića

 

  
Iz tiska je izašao novi broj "Grafita"

Benkovac, 04. veljača 2010.

   Više o novinama i novinarskih aktivnosti učenika i nastavnika Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca, pogledajte na službenim stranicama "Grafita", na WEB-u Srednje škole kneza Branimira Benkovac.
   Komentare možete pročitati i
na našim stranicama!
 

 Pogledajte "Nulti Sa(j)t" učenika Gimnazije Jurja Barakovića!

 ARGUS

 BOLJI SVIJET  

  ELIJA

 

"Nulti sa(j)t"
online glasilo
Gimnazije
Jurja Barakovića
  

Argus
glasilo Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole

Bolji svijet
glasilo Nadbiskupske klasične gimnazije 

Elija
glasila
Medicinske škole
Ante Kuzmanića

Grafiti
glasila Srednje škole
kneza Branimira Benkovac


© RivaOn - Obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije
Zadnja promjena: