"GRAFITI"
glasilo Srednje škole kneza Branimira Benkovac

12. stranica Grafita 2010.

 

 

 

Friško iz tiskare!

Benkovac, 04. veljače 2010.

   - Benkovački srednjoškolski časopis "Grafiti" dogurao je ovih dana do devetog broja. Kao i obično, u njemu je sva sila uzbudljivog štiva, koje se ne ispušta do zadnje stranice, a ima i vrhunskih slika, u koje netremice gledate od korica do korica. Kao i obično, prije nego što odete do vašeg omiljenog kioska ili trgovačkog centra kako biste ga nabavili, sadržaj novih "Grafita" možete saznati na zadarskom srednjoškolskom web portalu. Kako doznajemo, u ovom broju može se čitati o mnogim aktualnim temama, poput recesije, svinjske gripe, državne mature, kulturnog života mladih i njihovih inicijativa. Osim uobičajenih reportaža i vijesti sa Benkovačkog sajma, novi Grafiti donose i mnoštvo razgovora s poznatim ličnostima iz svijeta književnosti i umjetnosti – kao što su pisac i kolumnist Ante Tomić i filmski redatelj Goran Dević, slavodobitnik prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. Tu su i stalne rubrike, poput "Netko i to mora raditi", "Kronometra" i "Nečijeg dnevnika", a mnoge će razveseliti i nagradna igra. Deveti "Grafiti" pišu i o najnovijim filmskim atrakciijama i slikarstvu, o virtualnim društvenim mrežama, o godišnjim dobima, o školskim i poslije-školskim aktivnostima, i o - Benkovcu.

Pogledajte demo verziju 12 stranice "Grafita"


"GRAFITI" - 2007.

   Časopis Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca, "Grafiti" prošli je tjedan objavljen u svom sedmom nastavku. "Grafiti" izlaze jedanput godišnje, u dvjestotinjak primjeraka, koštaju samo 10 kuna i jedine su novine koje izlaze u Benkovcu. Povijest samih Grafita počinje 2000.g. otkad je izašlo sedam brojeva časopisa, koji je namijenjen prvenstveno učenicima škole. Razlog zbog kojeg Grafiti izlaze samo jedanput u godini dijelom je financijske prirode, a dijelom se tradicija ne želi mijenjati.
   Više o ovom broju "Grafita"


   Nakon uobičajenih peripetija, iz tiska izlazi i drugi broj našeg školskog lista, na povećanom broju stranica, sa svom silom članaka o školskim i gradskim aktivnostima, a i šire. Novinama dominiraju tekstovi o lokalnim temama, poput prikaza nekih problema života u Lisičiću. Izdvajamo i dva interviewa - jedan s benkovačkim gradonačelnikom, a drugi s Bernardine Evaristo, engleskom književnicom. 
   Rad na "Grafitima" započeo je početkom listopada 2000. i u tome sudjeluje, zasad, vrlo mali broj učenika. Pozivamo, stoga, sve učenike koji su zainteresirani da objave neki svoj novinarski rad (a pri tome imamo na umu uistinu najširu definiciju tog posla), neka nam se svakako jave. 
   Iako na našoj naslovnici možete pročitati "travanj 2001", prvi je broj, nakon stanovitih peripetija, izašao koncem svibnja. 
   U nastajanju prvog broja sudjelovali su Anamaria Bačić, Josip Dukić, Dijana Jonjić, Nives Šnajdar, Martin Knez i Ivan Pejaković. Ostali talenti ostaju, zasad, neotkriveni. 
   Naš list je imao zapažen nastup na međugradskom "Lidranu", održanom 2. ožujka 2002. u Srednjoj školi u Biogradu na Moru. 


Želite saznati nešto više "Grafitima" posjetite stranice: www.ssknezbranimir.hr

 

 


   

© RivaOn Zadnja promjena: