1. broj školski list Srednje škole Gračac
"Jezik za zube"


 

      U kolovozu 2011. godine iz tiska je izašao prvi broj školskog lista Srednje škole Gračac "Jezik za zube", koji objedinjuje novinarske uratke učenika uključenih u izvannastavnu aktivnost Škole Novinarska skupina. Novinarsku skupinu u školskoj godini 2010./2011. činile su učenice i učenici drugog (sada trećeg) razreda ekonomskog smjera (novinarke Andrea Miličević, Katarina Klepić, Verica Slobođanac, Valentina Čabraja, Marinela Josipović i Olga Tomić, crtač stripa Milan Obradović) i Ana Jerković, učenica prvog (sada drugog) razreda šumarskog smjera. Urednica časopisa, alfa i omega ovog projekta je Marijana Račić, također učenica prošlogodišnjeg drugog razreda ekonomskog smjera.

   U časopisu su razrađene mnoge teme, a tema broja je OVISNOST. O ovisnostima smo govorili kao o temi broja jer su, nažalost, upravo ovisnosti učestala pojava današnjeg društva. Ostale reportaže su jednako zanimljive i poučne. Možete pronaći članke o ustroju Srednje škole Gračac i osnovne informacije o državnoj maturi. Opisali smo doživljaje s Interlibera, pokazali djelić izložbe našeg (sada već bivšeg) pedagoga Rade Zrilića, predstavili poeziju učenice Mirele Javorović. Pokušali smo doznati da li u Hrvatskoj i u Gračacu ima budućnosti za mlađe generacije. Kroz intervju su predstavljene dvije učenice naše Škole, svjetski putnik Marija Abu Asad, i uzgajateljica zlatnih retrivera, Marijana Račić. Nismo zaboravili ni zabavni kutak, pa na posljednjoj stranici našeg mladog časopisa možete pronaći viceve, strip i enigmatiku.

   U novu školsku godinu ušli smo punom parom, prikupljamo materijal za novi broj i redovito se sastajemo u školskoj knjižnici, a dobili smo i nekoliko novih članova. Pred nama je prilika za novi početak.

Redakcija RivaOn   
Srednje škole Gračac


© RivaOn Zadnja promjena: