Povodom izlaska iz tiska prvog broja školskog časopisa "Bolji svijet"

"Bolji svijet"
Nadbiskupske klasične gimnazije

 

    "Ovih dana Gimnazija prelazi u svoju novoizgrađenu i suvremeno opremljenu zgradu. Tim povodom izdali smo i prvi broj gimnazijskog lista" - rekao nam je mons. Joso Kokić, ravnatelj Škole, i dodao da obrazovanje "treba biti cjelovito i protezati se na duh, osjećaje i tijelo. Ono nema pred sobom samo čovjekovu glavu, nego ima posla i s obrazovanjem srca. Odgoj je upravo ono što treba voditi prema tim vrijednostima - a za odgoj treba imati hrabrosti, više nego za obrazovanje. Bit katoličke škole je imati tu hrabrost".
   Časopis, kojemu je tema broja škola, i to Nadbiskupska klasična gimnazija u Zadru, na 64 kolor stranice obrađuje 12 cjelina: Naša gimnazija - ponos naš, Ne učimo za školu nego za život, Dani zajedništva, Htjeli bismo vidjeti Isusa, Odjeci glazbe, U zdravom tijelu zdrav duh, Nijedan dan bez poteza, Antičke stranice, English pages, Otvori svoja jedra Bolji svijete!, Priča se i Kako nastaje Bolji svijet? te je učeničkim tekstovima, čini nam se, uspio prenijeti ozračje i pokazati zašto je Nadbiskupska klasična gimnazija prihvatljiva, atraktivna i zahtjevna i mjesto gdje se zajedno stvara bolji svijet.
   List su uredili učenici: Josip Vidas (urednik), Ana Dejanović, Valentina Kovačić, Tamara Tomić, Karla Ljubičić, Iva Erstić i nastavnici: č.s. Mira Laudes Bosančić, Mate Ljubičić, Ivana Finka Jaranović, Mirela Zubčić i Nebojša Gunjević, pod ravnanjem glavnog i odgovornog urednika mons. Kokića.
   "Tema broja sama nam se nametala s obzirom da smo, ulaskom u novu školsku zgradu, na pragu jednog novog početka... Željeli bismo u našim htijenjima i dalje osluškivati, razvijati i prije svega u jedinstvu živjeti evanđeoske vrijednosti, na koje smo pozvani" - rekla je Mirela Zubčić, profesorica hrvatskoga jezika u Školi i koordinator rada na ovom svečarskom broju, koji je izišao pred svečanost blagoslova i otvorenja nove školske zgrade, 18. svibnja, na kojoj će biti i mnogi visoki gosti iz državne, crkvene, županijske i gradske vlasti.

Redakcija RivaOn
Nadbiskupske   
klasične gimnazije