"Tako smiješno" - vrijedilo je!

   Stihovi Dine Karamarko, učenice Srednje škole Obrovac, svojom originalnošću i snagom oduševili su žiri na županijskom natjecanju Lidrano 2005. održanom u Srednjoj školi Stanka Ožanića u Zadru te će Dina sa svojim pjesmama sudjelovati na državnom natjecanju koje će se održati u Dubrovniku od 24. do 29. travnja 2005.g.

   Godina 2005. Srednjoj školi Obrovac ostat će u sjećanju svakako kao jedna od najplodnijih. Naime, budnom oku mentorice Melite Fuzul nije promakao fenomen literarnog izražavanja mlade Dine koja kao pravi umjetnik začuđenih očiju uprtim u život zna budna sanjati i koja je svojim stihovima hrabro, otvorena srca kročila u nemilosrdan svijet materijalizma, požude i oholosti.
   Osjećaji ljubavi i gnušanja kao da su nemogući, ako proizlaze iz jednog mladog srca, no Dina je upravo očarala žiri sposobnošću da neprihvatljivo učini prihvatljivijim, ali i bolno ugodnim pretačući cijelu sebe na list papira, a potom dopuštajući da stranci ocijene njene osjećaje.

   Za svaki uspjeh potrebno je mnogo ulaganja, za svaku novu pjesmu kao što je Dinina "Tako smiješno", potreban je pljesak koji će ju dočekati, sve u cilju da se s radom nastavi, samo zato da se pup umjetnosti jednog dana u njoj i rascvjeta…
   Dina je s puno sumnji, opreza i nedoumice sudjelovala na Lidranu jer svoju intimnost je izložila oku stručnjaka te je i sama priznala: "…Jako skeptično pristupila ovakvom načinu pokazivanja svojih pjesama. Nisam bila sigurna želim li to u potpunosti,no uz pomoć prof. Melite bilo je sve lakše, mada se na momente nije uopće činilo tako. Besmisleno je reći da sam zadovoljna uspjehom, jer to ne doživljavam tako i to što je moj rad prošao dalje,a neki nisu ne znači da su njihovi manje vrijedni. No, kako je to više natjecanje a ne smotra, s velikim entuzijazmom iščekujem pustolovinu zvanu Dubrovnik i uistinu se nadam da ću i dalje nastaviti pisati bez obzira na uspjehe.. neuspjehe.. pohvale i pokude."
   Nesumnjivo da sve to bilo bi nemoguće bez uzajamnog povjerenja i podrške koji su urodili dobrim rezultatima, tako da nakon prolaska na županijskom natjecanju očekujemo nove rezultate iz Dubrovnika 24. travnja 2005.

Redakcija RivaOn    
Srednje škole Obrovac

 

© RivaOn - Postavljeno: 04/04/2005/  10:28:43