Županijska smotra ART DIZAJN 2019.

 

 

 

 

   Otvorenje izložbe Županijske smotre Art dizajn učenika srednjih škola Zadarske županije održat će se u srijedu, 10. travnja 2019., u crkvi Sv. Dominika, u 12.00 sati.
   Otvaranju izložbe prethodit će prigodni program koji su pripremili učenici i profesori Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Tema ovogodišnje smotre je: Umjetnik je kritičar svog vremena.

Na smotri sudjeluje 9 srednjih škola Zadarske županije:
Strukovna škola Vice Vlatkovića, Tehnička škola, Prirodoslovno grafička škola, Klasična gimnazija Ivana Pavla II, Medicinska škola, Gimnazija Jurja Barakovića, Gimnazija Vladimira Nazora, Ekonomsko – birotehnička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, a izložena su 72 učenička rada u različitim tehnikama i materijalima.

   Izabrana su tri posebno pohvaljena rada:

  1. Dujo Bobić i Gabrijel Hajhdinger, Strukovna škola Vice Vlatkovića
    mentori Luca Bašić i Mladen Pilipović
  2. Tomislav Dundović i Ivan Pavičić, Strukovna škola Vice Vlatkovića
    Mentorica Ivana Koren
  3. Olivia Ivanka Jurković, Gimnazija Vladimira Nazora
    Mentorica Ivanka Radulić

   Posebna pohvala za izvedbu ide Marti Sladoljev iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – mentorica Mirna Oštarić Kerr; posebnu pohvalu za ideju dobiva Vid Višnjić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – mentorica Lea Ljuba Kocijan.

Svi ste pozvani ste na otvorenje izložbe
 

 

 

 
 
  Tema ovogodišnje Županijske smotr Art dizajn učenika srednjih škola Zadarske županije je: UMJETNIK KAO KRITIČAR VREMENA


   Dozvoljeno je sudjelovati s više radova u različitim tehnikama.Svi radovi moraju imati napisano ime i prezime učenika, razred, školu, ime i prezime mentora, naziv i tehniku rada.
   Svaka škola dužna je dostaviti kompletan popis radova s gore navedenim podatcima.

   Sve radove treba dostaviti u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna do 4. ožujka 2019. ponedjeljak.

   Otvaranje izložbe uz prigodni program bit će 10. travnja 2019. u 12.00 sati u Narodnom muzeju.

   Predsjednica povjerenstva i kontakt osoba je prof. Lidia Biočić

   Vaš zadatak je da i vi postanete kritičari svakodnevice, društva i današnje pop-kulture koristeći se jezikom pop-arta. Stvorite suvremena djela, budite kritičari danas kao pop-artisti nekad. Razmislite o tome što obilježava današnju pop-kulturu, poput reality emisija, komercijalizacije i uniformizacije ljepote, života gledanog kroz filtere društvenih mreža. Gdje je nestala potreba da budemo drukčiji? Spremni smo ići „pod nož“ samo da budemo isti, da stanemo u kalup onih ideala koji nam se serviraju s naslovnica časopisa i ekrana pametnih telefona. Razmislite i o problemima u kojima se svijet nalazi, što obilježava politiku svijeta, oko čega i zbog čega se vode ratovi, jesmo li postali imuni na nasilje koje trešti ne samo s filmova već i informativnih programa. Zaustavite li se na vijest o brutalnom ubojstvu ili pogibiji tisuća ljudi u zemljama Trećeg svijeta ili samo scrolate dalje?
   I na kraju, ne gledajte, promatrajte svijet oko sebe, promatrajte i komentirajte! Djelujte!

   Više informacija na http://www.ss-primijenjenaumjetnostidizajn-zd.skole.hr
 

 

© RivaOn - Zadnja promjena: