Nadbiskupsko/Županijsko natjecanje

održano 02. ožujka 2009. u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II.


 

 

 

 

 Drugo mjesto: učenici Gimnazije Franje Petrića

 

 

 Treće mjesto učenici Gimnazije Vladimira Nazora

 

 

 

   Natjecanje iz vjeronauka za vjerouče-nike srednjih škola Zadarske nadbisku-pije na temu "Franjo Asiški u izgradnji Crkve " održano je 2. ožujka 2009. godi-ne u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II. u Zadru s početkom u 10.00 sati.

   Program natjecanja, čiji su voditelj bili don Josip Lenkić i s.Mrijam Gadža, započeo je u 10 sati molitvom i pjevanjem pjesme V'jek hvaljen budi o moj Gospodine. Pjesmu su nam otpjevali i odsvirali sudionici školskog zbora Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Natjecatelje je zatim pozdravio ravnatelj škole domaćina natjecanja, mons. Joso Kokić. On je svima zaželio toplu dobrodošlicu, istaknuvši kako su svi prisutni zapravo pobjednici dodao je kako će ipak najspretniji i najsretniji odnijeti pobjedu i na ovoj razini natjecanja.
   Natjecanje se odvijalo u tri kruga: pisani dio ispita je test koji su članovi ekipa pojedinačno rješavali, zatim tombola koju ekipno rješavali te mili-junak. Kroz prva dva kruga natjecanja prošle su sve ekipe, a u trećem krugu natjecalo se prvih pet ekipa.
Pisani dio natjecanja kao i Tombola za sve ekipe odvijali se u prostorijama Gimnazije. Nakon što su riješili test i tombolu natjecatelji su se okrijepili sendvićima i sokovima. Dok je u međuvremenu Prosudbeno povjerenstvo ispravljalo testove, vjeroučenici natjecatelji sa svojim mentorima su nakon okrjepe gledali film "Fratello sole e sorella luna".
   Prvi dojmovi o testu su ukazali kako pitanja "nisu bila baš lagana"! Svaki je natjecatelj pojedinačno mogao osvojiti najviše 67 bodova iz testa, odnosno cijela ekipa 268 bodova. K tome treba dodati bodovi s tombole (30, cijela ekipa je mogla osvojiti 298 bodova.
   Kad su napokon stigli, rezultati pristupili smo zadnjem dijelu natjecanja u koji je prošlo prvih pet ekipa i to: Srednja škola Biograd na moru, Gimnazija Franje Petrića i Gimnazija Vladimira Nazora, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. i Poljoprivredna.
 Pobjednici: učenici Srednje škole Biograd na moru    Nakon trećeg dijela natjecanja, u kojemu su natjecatelji mogli osvojiti još 20 bodova, poredak se nije promijenio tako je prvo mjesto s plasmanom na državno natjecanje osvojila: Srednja škola Biograd na moru pod vodstvom vjeroučitelja Ivice Kera.
   Drugo mjesto je zaslužila Gimnazija Franje Petrića pod vodstvom vjeroučiteljice Marije Klanac – Jozić, dok je treće mjesto osvojila Gimnazija Vladimira Nazora pod vodstvom vjeroučiteljice Jelene Mičić.
   U ime Zadarske nadbiskupije, don Josip Lenkić, nadbiskupijski kancelar, je prvim trima ekipama dodijelio priznanja i nagrade. Svim sudionicima je zatim zahvalio na sudjelovanju te ih je u ime Nadbiskupije nagradio jednodnevnim izletom.
   Pobjednicima koji će našu Nadbiskupiju predstavljati na državnom natjecanju koje će se održati u Splitu od 11. do 13. svibnja 2009., želimo dobar rad i uspjeh!


Konačni poredak natjecanja iz vjeronauka

 

Škola

Ukupno

1.  Srednja škola Biograd na moru

194

2.  Gimnazija Franje Petrića 193
3.  Gimnazija Vladimira Nazora 192
4.  Klasična gimnazija Ivana Pavla II. 178
5.  Poljoprivredna prehrambena i veterinarska škola 151
6.  Srednja škola kneza Branimira - Benkovac 142
7.  Gimnazija Jurja Barakovića 135
8.  Medicinska škola Ante Kuzmanića 130
9.  Srednja škola Bartula Kašića – Pag 126
10.  Srednja škola Obrovac 115
11.  Hotelijerska - turistička i ugostiteljska škola 97
12.  Pomorska škola 92
13.  Strukovna škola Vice Vlatkovića 91
14.  Prirodoslovno grafička škola 89
15.  Škola za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost 88
16.  Zadarska privatna gimnazija 85
17.  Tehnička škola 82
18.  Ekonomsko - birotehnička i trgovačka škola 80
19.  Obrtnička škola Gojka Matuline 67

Predsjednica županijskog provedbenog povjerenstva
S. Viktorija Gadža                          


   

© RivaOn - Zadnja promjena: