Županijsko natjecanje srednjih škola u krosu za mladiće i djevojke

14. ožujka 2007.


   Ove godine na županijskom krosu sudjelovalo je rekordnih 14 škole Zadarske županije sa sveukupno 88 učenika i učenica. Za organizacijski dio odgovoran je Županijski savez školskog športa Zadarske županije koji je objavio i konačni poredak škola. Najuspješnija je bila Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola.

   Stazu od 1200 metara u parku Vladimira Nazora trčale su učenice prvih razreda Srednje škole Obrovac: Zrinka Baković (36. mjesto), Dajana Anić (37. mjesto) i Tomislava Anić. U timu škole bila je i maturantica Nada Baričević koja je zauzela 16. mjesto.

U organizaciji Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije, te uz stručnu potporu sudaca županijskog Atletskog saveza u Perivoju Vladimira Nazora, održano je županijsko srednjoškolsko atletsko prvenstvo u krosu.
    U iznimno jakoj ženskoj konkurenciji gdje su nastupile 42 trkačice, učenica 2.a razreda Obrtničke škole Gojka Matuline Kristina Batur osvojila je 1. mjesto.
   Ovako dobar rezultat nije bio posebno iznenađenje budući da je Kristina već pet godina aktivna članica AŠK Zadar te prvakinja i viceprvakinja Hrvatske u disciplinama 100 i 400 metara s preponama.
   Pored odličnih postignuća u sportu, Kristina se ističe i dobrim uspjehom i vladanjem u školi te joj svi skupa iskreno čestitamo.

Redakcija RivaOn
Obrtničke škole 
Gojka Matuline 

   U kategoriji za mladiće na 1800 metara sudjelovali su Ivan Vulić koji je zauzeo 27 mjesto i Tomislav Anić koji je odustao zbog ozljede zgloba.

   "Ja sam prvi razred i ovo mi je prvi kros. Rado sam sudjelovala na ovom natjecanju jer sam mogla usporediti svoje sposobnosti s drugim učenicima. Volim ovaj sport jer se trči u prirodi i za sljedeću godinu nastojati ću ustrajnim treningom povećati svoju izdržljivost.", izjavila je Zrinka Baković.

   Darinka Dokoza-Nikpalj, profesorica Tjelesnog odgoja u obrovačkoj školi, govoreći o svom pristupu sportu u školi, a posebno trčanju između ostalog je naglasila: "Želim formirati novu generaciju atletičara u našoj školi i zato sam uzela najbolje iz prvih razreda. Želimo promovirati kros u našoj školi jer se trčanjem razvijaju kardio-vaskularne sposobnosti i smanjuje potkožno masno tkivo kod mladih. Poboljšavanje opće kondicije umnogome pomaže pri učenju i intelektualnom radu. Iz toga razloga želim razviti kod naših učenica ljubav prema trčanju u prirodi."

Redakcija RivaOn   
Srednje škole Obrovac


© RivaOn - Zadnja promjena: