4. tradicionalna smotra

održana u petak, 13. svibnja 2005. na trgu Pet bunara

 

    Već četvrtu godinu zaredom u petak, 13. svibnja 2005., na trgu Pet bunara održana je sada već tradicionalna Smotra strukovnih i obrtničkih škola Zadarske županije, a pod pokroviteljstvom Zadarske županije.
   Primarni cilj Smotre je predstavljanje učenika strukovnih i obrtničkih škola i njihovih radova, a kako bi kroz najzanimljivije javne prezentacije približili svoje programe i zanimanja budućim srednjoškolcima i tako ih potakli za strukovna i obrtnička zanimanja. Na nadasve zanimljiv, maštovit i inovativan način učenici su na svojim školskim štandovima prezentirali svoje zanimanje, demonstrirali vještine koje su stekli tijekom dosadašnjeg školovanja, dijelili prigodne brošure o zanimanju i školi i majice.

   Tradicionalnu, 4. županijsku smotru 10 strukovnih i obrtničkih škola službeno je otvorio Pavao Račić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije. U svom pozdravnom govoru naglasio je važnost upravo strukovnih i obrtničkih škola i potrebu njihovih što većih afirmacija, jer su upravo to škole koje su rasadnici zanimanja koja učenicima na kraju školovanja omogućuju zapošljavanje diljem naše županije.
   Thomir Tomčić, predsjednik Povjerenstva Smotre i ravnatelja Strukovne škole Vice Vlatkovića pozdravio je sve nazočne i poveo goste u razgledanje razdraganih i šarenih štandova škola, ne krijući zadovoljstvo raznolikošću i profesionalnošću koju su nastavnici i učenici iskazali u kreaciji svojih štandova i prezentiranju svojih zanimanja.


   

© RivaOn - Zadnja promjena: