2005.

 
   

 U petak, 11. ožujka 2005., u Srednjoj školi Stanka Ožanića održani
Županijski susreti LIDRANO 2005.

"Slobodna Dalmacija"
12. ožujka 2005.

 

   Kako nam Povjerenstvo LIDRANO 2005. nije dostavilo izvješće sa ovo-godišnjih susreta, ovaj tekst prenosimo iz "Slobodne Dalmacije", uz zahvalu!

 

 

 

   U organizaciji Srednje škole Stanka Ožanića održano je ovogodišnje Lidrano 2005, u kategorijama literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog izričaja.

   U kategoriji literarnog izričaja između 13 kvalitetnih radova odabrana su četiri rada za ovogodišnji Lidrano 2005. godine, a riječ je o radovima "Put" Sebastijana Govorčina iz Zadarske privatne gimnazije, pjesmi "Tako smiješno" Dine Karamarko iz Srednje škole u Obroycu, "Lijepa naša silovana" Tonija Kostića iz Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru, te priči s naslovom "Tri" Pavla Šprljana koju je prosudbeni odbor u sastavu Marko Vasilj, Senka Paleka Martmović, Mladen Kušec i Stanko Bašić proglasio najboljim literarnim radom.

   U kategoriji dramsko-scenskog izričaja najuspješnijim u kategoriji pojedinačnog nastupa proglašen je monolog kojeg je izvela Lea Dujić, učenica Gimnazije F. Petrića u Zadru, a prema tekstu "Tramvaj zvan čežnja" T. Williamsa, te kazivanje poezije Bojana Pažeka, učenika Nadbiskupske klasične gimnazije, a za skupni nastup najboljom je proglašena predstava lvice Antića iz Zadarske privatne gimnazije s naslovom "Dim".

   U kategoriji novinarskog izričaja najboljim radom u kategoriji novinarskog samostalnog rada proglašen je rad Tonija Kostića iz Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru s naslovom "Najbolji T.B.F. album do sada", zatim "Luda kuća" Ivane Dukić iz Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca, te reportaža s naslovom "0 busu, krntiji, akvariju i još nekim stvarima" Julijane Bačić, učenice iste škole, a koju je -  zbog istinitosti sadržaja - Pavao Račić osobno pročitao čak sedam puta!

S. BAŠIĆ

   U kategoriji školskih listova na državnu smotru predložena su sva tri predstavljena lista: "Spektar" Prirodoslovno-grafičke škole, "Bolji svijet" Nadbiskupske klasične gimnazije i "Grafiti" Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca.

   U kategoriji WEB stranica pobjedu su odnijele stranice Medicinska škola Ante Kuzmanića, ali su uz njih na državnu smotru predložene i web stranice Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca.

(redakcija RivaOn)


© RivaOn - Zadnja promjena: