IZVJEŠĆE
sa Županijskog stručnog vijeća
nastavnika hrvatskoga jezika
u gimnazijama i strukovnim školama


 


 

   Županijsko stručno vijeće nastavnika hrvatskoga jezika u gimnazijama i strukovnim školama održano je 25. travnja 2018. u Ogranku Aleksandra Stipčevića – Arbanasi Gradske knjižnice Zadar.

Teme predavanja:

  1. Natalija Ćurković, prof.: Promjene u katalogu za državnu maturu u
      2017./2018. i predstavljanje rezultata prošlogodišnje državne mature s
      osvrtom na Zadarsku županiju)

  2. Edin Kadić, prof.:
      Uporaba IK alata u izradi nastavnih multimedijalnih sadržaja
 

   Natalija Ćurković, djelatnica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, psihometričarka iz Odjela za promicanje kvalitete obrazovanja, prikazala je promjene u katalogu za državnu maturu 2017./2018. školske godine. Odnose se na uvođenje pragova prolaza na osnovnim sastavnicama ispita iz Hrvatskoga jezika na državnoj maturi, odnosno određivanje minimalne razine postignuća za svaki od dvaju dijelova ispita (Književnost i jezik i Školski esej) na osnovnoj i višoj razini.
   Rezultati prošlogodišnje mature prikaz su statističke analize ispita državne mature iz Hrvatskoga jezika pristupnika iz Zadarske županije u ljetnom roku 2017. godine:
   - Zadarska županija: Hrvatski jezik - statistička analiza - postotni bodovi (pdf)
   - Uvođenje pragova prolaza na osnovnim sastavnicama ispita iz Hrvatskog jezika (pdf)

    Edin Kadić, prof. (Medicinska škola Ante Kuzmanića - Zadar) predstavio je različite načine i mogućnosti uporabe novih  informacijsko komunikacijskih alata u oblikovanju nastavnog sata. Sudionicima skupa produbio je znanja iz područja obrade foto i video nastavnih sadržaja te zrade prezentacija.

   Sadržaj izlaganja: formati fotografija i video sadržaja, osnovni pojmovi i karakteristike; obrada fotografija; praktična primjena MS Office Picture Manager-a; video zapisi: izrada, obrada i pohrana video sadržaja; praktična primjena Windows Movie Maker-a; izrada i izgled Power Point Prezentacije.
 

Izvješće pripremila voditeljica ŽSV:
Drinka Dujmović, prof.       

© RivaOn - Obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije