E-mail:
vanja.bajlo@skole.hr


Izvješće sa
Županijskog stručnog vijeća
nastavnika engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama


 

 

    U ponedjeljak 14. prosinca 2020. preko aplikacije Zoom, s početkom u 15.30 sati održano je Županijsko stručno vijeće za nastavnike engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama u trajanju od 4 sata.

Dnevni red:

1. ‘Plan i program rada Županijskog vijeća za 2020/2021.’, Vanja Bajlo, prof.
2. ‘i-nastava’’,
Livija Pribanić, prof.
3. ‘Novi element vrednovanja: Jezično posredovanje - što i kako?’
Livija Pribanić, prof.
4. ‘Kako izraditi video lekciju za nastavu na daljinu’,
Sandra Botunac, prof. i Ana Žaja, prof.
5. ‘Christmas commercials’’,
Anita Živković, prof.
 

Ad. 1.

 

Plan i program rada Županijskog vijeća za 2020/2021,
 Vanja Bajlo. prof.

   Voditeljica ŽSV je nazočnim profesorima predstavila plan i program rada ŽSV nastavnika engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama za školsku godinu 2020./2021. Plan i program rada je jednoglasno usvojen, a zatim su profesori pozvani da sami sudjeluju u radu ŽV, te da održe vlastita predavanja i radionice kao primjere dobre prakse što su oni prihvatili.

Ad. 2

 

I-nastava
 Livija Pribanić, prof.

   U izlaganju o i-nastavi prof. Pribanić dala je sudionicima najvažnije informacije o novim virtualnim učionicama na web-stranici MZO-a. i predstavila im je koncept videolekcije.
   Vidi prezentaciju I-nastava.

Ad. 3

 

Rubrike u vrednovanju
 Livija Pribanić, prof.

   Prof. Pribanić je nazočne kolege upoznala s pojmom jezičnog posredovanja, a kroz ZEROJ i širu primjenu. Jezično posredovanje protkano je kroz sve djelatnosti odgojno-obrazovnih ishoda jezično-komunikacijske domene (domene A), no ono je prisutno i u ishodima B i C domene. Aktivnosti jezičnog posredovanja sveprisutne su u stranom jeziku svih govornika: kao pojašnjavanje, sažimanje, parafraziranje, itd. Ovaj element može se vrednovati na brojne načine i kroz razne aktivnosti.
   Vidi prezentaciju
Jezično posredovanje.

Ad. 4

 

 

Foto:
Sandra Botunac, prof. savjetnik

 

Kako izraditi video lekciju za nastavu na daljinu
 Sandra Botunac, prof. i Ana Žaja , prof.

   Ako ste odlučili snimiti video lekciju za svoje učenike i niste sigurni kako bi ona izgledala, koliko bi trebala trajati, koje materijale smijete koristiti, što napraviti ako su materijali zaštićeni autorskim pravima, kako ćete oblikovati sadržaje, kako snimiti zvučni zapis…;
na ova i druga pitanja odgovorile su u svojoj poučnoj i zanimljivoj radionici ‘Kako izraditi video lekciju za nastavu na daljinu’ samozatajne profesorice Sandra Botunac i Ana Žaja. Nesebično i stručno podijelile su svoje iskustvo sa svojim kolegama i kolegicama.
   Vidi prilog Kako napraviti online lekciju’.

Ad. 5

Christmas commercials
 Anita Živković, prof.

   U ovo predbožićno vrijeme nastavnicima na ŽV predstavljena je nastavna jedinica na aktualnu temu ‘Christmas commercials’ koju je izradila marljiva profesorica Živković. Okosnicu ove video lekcije na poveznici https://www.youtube.com/watch činile su dvije božićne reklame oko kojih je prof. Anita zamislila niz različitih aktivnosti u kojima će naši učenici zasigurno uživati i koje će potaknuti njihovu kreativnost. Nastavnici su također imali priliku vidjeti na koji način su nadareni učenici Tehničke škole Šibenik izradili svoje božićne reklame koje možete pogledati na ovim poveznicama:
https://drive.google.com/viewsharing

Tehnička škola Šibenik 2e razred
https://drive.google.com/view?usp=sharing

Izvješće pripremila:    
Vanja Bajlo, prof. savjetnik
Voditeljica ŽV       

   

© RivaOn - obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije
Zadnja promjena: