E-mail:
vanja.bajlo@skole.hr


Izvješće sa
Županijskog stručnog vijeća
nastavnika engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama


 

 

    U srijedu 8. svibnja 2019 . u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II, Jerolima Vidulića 2, Zadar, s početkom u 17.00 sati održano je Županijsko stručno vijeće za nastavnike engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama u trajanju od 3 sata.

Dnevni red:

  1. Insight into Inquiry Based Learning, Damira Mršić, prof.
  2. Virtualna učionica - Oxford Online Practice – vaš partner za novi kurikulum
,
       Jovana Ostojić, prof.
  3. Izvješće sa HUPE konferencije, Vanja Bajlo, prof.
 

Ad. 1.

 

Insight into Inquiry Based Learning
 
Damira Mršić, prof.

   Zahvaljujući ovoj praktičnoj radionici koju je osmislila marljiva profesorica Mršić naši profesori će moći učiniti svoju nastavu zabavnom, upečatljivom i učinkovitom. Oni mogu postati nastavnici koji će se uspješno boriti protiv negativnog stava učenika i čestog odgovora "nemam pojma". Slijedeći postupke i metode iz ove radionice nastavnici mogu pripremiti svoje učenike za budućnost i život. Na ovoj interaktivnoj radionici, kroz konkretne primjere i zadatke, istražili smo načine kako inquiry-based learning pobuđuje znatiželju kod naših učenika te oni postaju stručnjaci u odgovaranju na vlastita pitanja i na taj način razvijaju i koriste vještine potrebne za 21. stoljeće. (Vidi Inquiry-based learning)

Ad. 2

 

Virtualna učionica - Oxford Online Practice – vaš partner za novi kurikulum
 
Jovana Ostojić, prof.

   Ako vas zanima kako vam virtualna učionica može pomoći u izazovima novog kurikuluma te uštedjeti vaše vrijeme i papir, mogli ste odgovor dobiti prateći i sudjelujući na ovoj zanimljivoj, interaktivnoj i praktičnoj radionici koju je održala profesorica Ostojić. Nazočni profesori su imali odličnu priliku isprobati Oxfordovu virtualnu učionicu Online Practice s multimedijalnim sadržajem i zadacima te se tako pripremiti za digitalne zahtjeve novog kurikuluma. Oni su naučili kako će razvijati digitalne kompetencije sa svojim učenicima te prilagoditi i individualizirati sadržaj u virtualnim razredima. Koristeći ovu virtualnu učionicu profesori će moći u svom budućem radu obraditi međupredmetne teme bez dodatnog fotokopiranja, grupirati učenike prema sposobnostima (SEN), olakšati si vrednovanje i samovrednovanje učenika, te napraviti digitalni portfolio tako da i roditelji mogu imati uvid u učeničke radove. (vidi Virtualna učionica…)

Ad. 3

 

Izvješće sa HUPE konferencije
 
Vanja Bajlo, prof.

   Ovo stručno usavršavanje koje je održano u Poreču od 12. travnja do 14. travnja 2019. ( 27. Hupe konferencija - Hrvatsko udruženje profesora engleskog jezika) bilo je za moj nastavnički rad od velike koristi. Na HUPE-u je sudjelovalo više od 450 profesora iz 16 zemalja. Bilo je pravo zadovoljstvo prisustvovati mnoštvu zanimljivih predavanja izvornih govornika i sudjelovati u radu brojnih radionica kolega i kolegica iz cijele Hrvatske. Odazvala sam se na ova predavanja:
'Where have all the methods gone?', 'Eyes wide open', 'Škola za život','Telling our stories', 'Playful phonics', 'Making a Difference', 'Projects-why and how', 'Developing critical thinking using social media', 'Breaking with Tradition', 'Formative Assessment', 'How to Eat a Poem'.
   Ovo stručno usavršavanje biti će novi poticaj za bolji i uspješniji rad s novim generacijama učenika koji zahtijevaju nove oblike rada u podučavanju engleskog jezika.

Izvješće pripremila:    
Vanja Bajlo, prof. savjetnik
Voditeljica ŽV       

 

Foto:
Vanja Bajlo, prof. savjetnik

 

   

© RivaOn - obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije
Zadnja promjena: