Izvješće sa
Županijskog stručnog vijeća
nastavnika engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama


 

    U utorak 21. studenog 2017 . u Klasičnoj gimnaziji Ivana Pavla II, Jerolima Vidulića 2, Zadar, s početkom u 17.00 sati održano je Županijsko stručno vijeće za nastavnike engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama u trajanju od 3 sata.

Dnevni red:

E-mail:
vanja.bajlo@skole.hr

 
  1. Open Cloze Workshop with Songs
    (Introducing the Open Cloze)
    , Daria Paro, prof.
  2. Comics in Teaching English, Vanja Bajlo, prof.
  3. Plan i program rada ŽV u 2017/18. šk. god, Vanja Bajlo, prof
     

Ad. 1.

 

 

Open Cloze Workshop with Songs (Introducing the Open Cloze)
Daria Paro. prof.

   Profesorica Daria Paro je svojom odlično osmišljenom radionicom posvećenoj uvođenju i uvježbavanju Open Cloze zadataka koji očekuju naše učenike na Državnoj maturi potaknula nazočne profesore da u svom radu koriste suvremene pop pjesme koje naši učenici rado slušaju i na taj način im olakšaju usvajanje gramatičkih zadataka. Profesorica je na zanimljiv i zabavan način predstavila ovaj poprilično izazovan tip zadatka, od jednostavnog teksta prema složenijem i na primjeru glazbenih uradaka pjevačice Jem (rabeći pjesme They i It's amazing), kao i uz razne savjete za što uspješnije rješavanje ovakvog tipa zadatka. (vidi priloge Introducing the Open Cloze i Jem- It's Amazing Open Cloze Jem - They Open Cloze).

Ad. 2

 

 

Foto: Vanja Bajlo, prof.

 

Comics in Teaching English
Damira Mršić, prof.

   Poticajna radionica prof. Bajlo o korištenju stripova u nastavi engleskog jezika imala je za cilj ohrabriti profesore da pronađu nove aktivnosti u svome radu sa učenicima te da pomognu učenicima izraziti vlastitu kreativnost kroz igru i crtež. Korištenje stripova u nastavi je izazovan način da dodamo novi začin podučavanju stranoga jezika. Stripovi se mogu koristiti od početničkog stupnja do naprednog stupnja u nastavi jezika uz pomoć raznih maštovitih aktivnosti. Učenje engleskog jezika uz pomoć stripa može biti motivirajuće i može stvoriti opuštajuće ozračje bez stresa u kome učenici mogu slobodno i bez straha izraziti svoje ideje i mišljenja. Prikazane aktivnosti olakšat će usvajanje novih znanja i razbiti jednoličnost u svakidašnjem radu s učenicima. (vidi priloge Comics in Teaching English; The Last Leaf - strip  i  questions).

Ad. 3

 

Plan i program rada ŽV u 2017/18. šk. god.
Damira Mršić, prof.

   Voditeljica ŽV je nazočnim profesorima predstavila plan i program rada ŽSV nastavnika engleskoga jezika u gimnazijama i srednjim strukovnim školama za školsku godinu 2017/2018. Plan i program rada je usvojen, a zatim su profesori pozvani da sami sudjeluju u radu ŽV, te da održe vlastita predavanja i radionice.

zvješće pripremila:   
Vanja Bajlo
, prof. mentor
Voditeljica ŽV       

   

© RivaOn - obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije
Zadnja promjena: