Medicina

e-knjiznica.carnet.hr

e-Knjižnica arhiva je digitalnih knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u .pdf formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.
   Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet - AAI@EduHr za akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno HUSO korisnički račun za učenike osnovnih i srednjih škola.

/20/08/2009/

enciklopedija.carnet.hr

Prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija - Proleksis enciklopedija:
Od 8. travnja svim članovima obrazovne i akademske zajednice dostupna je prva hrvatska online enciklopedija – Proleksis enciklopedija, razvijena u suradnji Pro Leksisa i CARNeta, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Online izdanje Proleksis enciklopedije sadrži više od 62 000 članaka s mnogobrojnim natuknicama i podnatuknicama koji su često i sami članci, te više od 17 000 fotografija, ilustracija, mapa i sl.
Prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija –Proleksis enciklopedija rezultat je suradnje tvrtke Pro Leksis d.o.o. i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH. Uže uredništvo enciklopedije čini 9 ljudi, a ukupno je na enciklopediji radilo više od 50 urednika, suradnika i autora članaka.
Pristup enciklopediji moguć je korištenjem valjanog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.
Više o Proleksis enciklopediji saznajte ovdje.
/20/08/2009/

Bigfoot

Ovaj pretraživač pomoći će pronalaženju osoba na Internetu, pogodno želite li pronaći njegovu email adresu.

Internet@ddress Finder

Pretraživanje po imenima ljudi ili njihovim email adresama (7.000.000 zapisa u bazi).

Biolinks

Koristan pretraživač za znastvenike koji ima linkove na časopise, organizacije, tvrtke i slične institucije. Pretražuje cijeli web, ima i ručno kategorizirane rezultate.

Medical Word Search

Ovo je svjetski pretraživač koji indeksira stranice izabranih medicinskih www poslužitelja kako bi rezultati pretraživanja bili vrlo fokusirani.

CiteLine.com

I ovo je svjetski pretraživač koji daje fokusirane medicinske rezultate. Koristi prethodno indeksirane rezultate.

MedHunt

MedHunt računalno i ljudsko pretraživanje www za medicinske znanosti. Pretraživanje se može suziti prema regiji. Na engleskom jeziku, a postoji i sučelje na francuskom.

idb.hr/znanstvena

Multimedijalni prikaz ŠEČERNE BOLESTI! Izuzetne stranice za učenike medicinskih škola, predmete Interna medicina i Zdravstvena njega, ali i za sve one koje interesira ova bolest.
Na Hrvatskom jeziku!

www.adam.com

Najpoznatiji edukacijski program anatomije ADAM. Do sada ste znali za njega samo kroz CD, a sada možete pregledati stranice ADAM-a i doznati što se sve novo s njime dešava.

sci.lib.uci.edu/
~martindale

Virtualni medicinski centar - mnogo toga možete saznati!

www.negro.hr

Central Med - do sada ste učili o radu medicinske sestre u ordinaciji primarne zdravstvene zaštite, a što je sutra čeka? Pogledajte kako izgleda jedan od softwera obrade podataka s kojim ćete se sutra možda služiti. Uz to, ovaj program izradio je zadranin!

arminmasic.org

Teška je borba protiv raka, a na ovim WEB stranicama možete pronaći zapis djede malog dječaka iz Zagreba Armina Mašića (11.02.1990. - 21.09. 2000.)

nippur.irb.hr/hrv

Posjetite knjižnicu Instituta Ruđer Bošković.

hopkinscancercenter.org

John Hopkins Oncology Center - najpoznatiji centar za borbu protiv raka u svijetu. Njegove  stranice podijeljene su po tipu bolesti i prema individualno ponuđenim programima. (Engleski)

children-cancer.com

The National Children`s Cancer Society - Stranice za pomaže djeci sa rakom i njihovim obiteljima. Pribavljanje finacijske pomoći, zalaganje, obrazovanje, i emocionalna podrška.

theacherchalkboard.com

Planiranje nastavnog sata, besplatne novine...


Molimo Vas da svoje prijedloge šaljete koristeći:  


© RivaOn - Zadnja promjena: