Matematika

e-knjiznica.carnet.hr

e-Knjižnica arhiva je digitalnih knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u .pdf formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.
   Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet - AAI@EduHr za akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno HUSO korisnički račun za učenike osnovnih i srednjih škola.

/20/11/2009/

enciklopedija.carnet.hr

Prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija - Proleksis enciklopedija:
Od 8. travnja svim članovima obrazovne i akademske zajednice dostupna je prva hrvatska online enciklopedija – Proleksis enciklopedija, razvijena u suradnji Pro Leksisa i CARNeta, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Online izdanje Proleksis enciklopedije sadrži više od 62 000 članaka s mnogobrojnim natuknicama i podnatuknicama koji su često i sami članci, te više od 17 000 fotografija, ilustracija, mapa i sl.
Prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija –Proleksis enciklopedija rezultat je suradnje tvrtke Pro Leksis d.o.o. i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH. Uže uredništvo enciklopedije čini 9 ljudi, a ukupno je na enciklopediji radilo više od 50 urednika, suradnika i autora članaka.
Pristup enciklopediji moguć je korištenjem valjanog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.
Više o Proleksis enciklopediji saznajte ovdje.

/20/11/2009/

www.halapa.com

HALAPA.COM - su stranice koje prvenstveno objavljuju zadatke iz matematike i fizike koje postave učenici osnovne ili srednjih škola. Također se može naći i ostalog materijala: teorije, kvizova, zanimljivosti, životopisa znanstvenika, animacije, grafovi funkcija, stručnih članaka itd.

Mladen Halapa (mladen@halapa.com) /23/10/2009

web.vip.hr/robert.gortan.vip

Kao što i sam naslov kaže, na stranici se nalaze materijali vezani uz nastavu matematike u srednjim školama: Zadaci za vježbu, zadaci za domaću zadaću, upute za izradu seminarskih radova, pripreme za maturante za uspješno polaganje mature, mala galerija slika vezanih uz nastavu matematike, aktivnost školske planinarske sekcije, članci sa stručnih skupova i predavanja te zadaci za pripremu ispita za polaznike Obrazovanja odraslih...
Za početak toliko.

Robert Gortan (robert.gortan@skole.hr) 04/01/2010

inet.hr/~vcurkoar

Korištenje računala u nastavi matematike Vere Ćurko-Arežine, iz Tehničke škole Šibenik!
   Izuzetno zanimljiv i profesionalno izveden primjer korištenja WEB-a i nove tehnologije u nastavi matematike. Posebno se ističu primjeri vježbi koje svojom jednostavnošću primjene odista mogu naći primjenu u nastavi, te privući učenika da s njima lakše i kvalitetnije ovladaju dijelom matematike.
   Nadamo se da će ovaj izuzetno kvalitetno izrađen i pedagoški primjeren  projekt biti poticajan i ostalim školama. (i na adresi:www.tssibenik.hr).

lavica.fesb.hr/mat1

 

Matematika 1 Ivana Slapničara - izuzetno dobro izrađene stranice iz matematike, a kao jedne od 100 najboljih hrvatskih web siteova za 1999 osvojile su drugo mjesto u kategoriji Obrazovanja).

Osnove matematike
Linearna algebra
Vektorska algebra i analitička geometrija
Funkcije realne varijable
Derivacije i primjene
Nizovi i redovi
Indeks pojmova

lavica.fesb.hr/mat2

Matematika 2  Ivana Slapničara - nastavak kvalitetno izrađenog sites sa predavanjima, vježbama, kvizom, grafičkim primjerima i animacijama, on-line programima....

Neodređeni integral 
Određeni integral
Funkcije više varijabli
Višestruki integrali
Vektorska analiza
Krivuljni i plošni integrali
Indeks pojmova

battlebotsiq.com

 

BattleBots IQ - obrazovni nastavni program kroz koji učenici samostalno izrađuju elektroničke strojeve s umjetnom inteligencijom (robote). Primjenjuje se u sve većem broju srednjih škola u SAD-u kroz matematiku, fiziku i ostale nastavne predmete u kojima se može primijeniti interaktivno hands-on učenje.

gssjd.gssjd.hr/

Matematika na Internetu, izuzetan način savladavanja problema!

groups.yahoo.com/
nastava-matematike

Mailing lista  nastava-matematike namijenjena je nastavnicima matematike osnovnih i srednjih škola. Putem liste razmjenjuju se ideje, nastavni materijali, korisne informacije i slićno. Posebna pažnja posvećuje se uporabi suvremene kompjutorske tehnologije u nastavi. Raspravlja se i o svakodnevnim problemima s kojima se susrećemo u učionici i školi uopće.

groups.yahoo.com/
nastava-matematike

Imate li kakve ideje ili pitanja vezana za nastavu matematike, onda je najbolji način da ih saopćite svojim kolegama upravo mailing lista. Mailing lista je zajednička e-mail adresa svih korisnika mailing liste. Poruku poslanu na adresu nastava-matematike@yahoogroups.com primit će svi članovi liste.  Zanima li vas o čemu se do sada raspravljalo pogledajte arhivu poruka.
Listi se možete pridružiti slanjem poruke bez naslova i sadržaja na adresu: nastava-matematike-subscribe@yahoogroups.com.

tkrb.net/matematika

Interaktivne stranice o matematici.

cromath.math.hr

Hrvatsko matematičko društvo ...je strukovna udruga matematičara u Republici Hrvatskoj čiji je cilj unapređivanje i promicanje matematičke znanosti, nastave matematike na svim razinama.

inet.hr/~skrsic

Glavna ideja ovog WEB-a je učenja matematike putem elektronske pošte. Jednostavno, E-mailom  pošaljete vaša pitanja, zadaću ili nastavno gradivo koje ne razumijete i očekujte skori odgovor na postavljen upit. Probajte!

www.math.hr/mfl

Matematičko-fizički listovi.

nippur.irb.hr/hrv

Posjetite knjižnicu Instituta Ruđer Bošković.

lavica.fesb.hr

Matematika 1 Ivana Slapničara (zadaci, rješenja, upute).

www.kailinks.com

Mitovi, legende, povijest, matematika, zemljopis, astronomija, umjetnost...

lessonplanspage.com

Stranice za planiranje nastave, lekcija, mnoštvo materijala, linkovi, kontakti.


Molimo Vas da svoje prijedloge šaljete koristeći: 


© RivaOn - Zadnja promjena: