Fizika

e-knjiznica.carnet.hr

e-Knjižnica arhiva je digitalnih knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u .pdf formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.
   Da bi se ulogirali, potrebno je imati aktivan elektronički identitet - AAI@EduHr za akademsku i istraživačku zajednicu, odnosno HUSO korisnički račun za učenike osnovnih i srednjih škola.

/20/08/2009/

enciklopedija.carnet.hr

Prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija - Proleksis enciklopedija:
Od 8. travnja svim članovima obrazovne i akademske zajednice dostupna je prva hrvatska online enciklopedija – Proleksis enciklopedija, razvijena u suradnji Pro Leksisa i CARNeta, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Online izdanje Proleksis enciklopedije sadrži više od 62 000 članaka s mnogobrojnim natuknicama i podnatuknicama koji su često i sami članci, te više od 17 000 fotografija, ilustracija, mapa i sl.
Prva hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija –Proleksis enciklopedija rezultat je suradnje tvrtke Pro Leksis d.o.o. i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNet, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH. Uže uredništvo enciklopedije čini 9 ljudi, a ukupno je na enciklopediji radilo više od 50 urednika, suradnika i autora članaka.
Pristup enciklopediji moguć je korištenjem valjanog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.
Više o Proleksis enciklopediji saznajte ovdje.
/20/08/2009/

www.halapa.com

HALAPA.COM - su stranice koje prvenstveno objavljuju zadatke iz matematike i fizike koje postave učenici osnovne ili srednjih škola. Također se može naći i ostalog materijala: teorije, kvizova, zanimljivosti, životopisa znanstvenika, animacije, grafovi funkcija, stručnih članaka itd.

battlebotsiq.com

BattleBots IQ - obrazovni nastavni program kroz koji učenici samostalno izrađuju elektroničke strojeve s umjetnom inteligencijom (robote). Primjenjuje se u sve većem broju srednjih škola u SAD-u kroz matematiku, fiziku i ostale nastavne predmete u kojima se može primijeniti interaktivno hands-on učenje.

www.math.hr/mfl

Matematičko-fizički listovi.

eskola.hfd.hr

E - škola fizike.

ifs.hr/cgi-bin/chf.pl/ifs

Upoznajte se sa radom Institutom za fiziku, njegovim programima i knjižnicom.

Biolinks

Koristan pretraživač za znastvenike koji ima linkove na časopise, organizacije, tvrtke i slične institucije. Pretražuje cijeli web, ima i ručno kategorizirane rezultate.

Internet @ddress Finder

Pretraživanje po imenima ljudi ili njihovim email adresama (7.000.000 zapisa u bazi).

inet.hr/~dmaltar

Osobne stranice Darka Malte sa riješenim zadacima iz fizike, sa dosta skripti, ispitnih pitanja, zbirke zadataka.

nippur.irb.hr/hrv/index.html

Posjetite knjižnicu Instituta Ruđer Bošković.

hpd.botanic.hr/ast/eastro.htm

E - škola astronomije.

bbc.co.uk/learning/physics

BBC Learning - Elektronska škola Fizike u Velikoj Britaniji


Molimo Vas da svoje prijedloge šaljete koristeći:  


© RivaOn - Zadnja promjena: