IMPRESUM

RivaOn - Obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije

Za izdavača:

    Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar (ante-kuzmanic@medskolazd.hr)
dr. Franje Tuđmana 24 G, 23000 Zadar
tel/fax: 023/318-797
(www.medskolazd.hr)

Nositelj:

    Upravni odjel za društvene djelatnosti Zadarske županije

Datum pokretanja:

    09. listopada 2001. godine
 

Stranice se dnevno obnavljaju
 

Glavni urednik:

Edin Kadić, profesor mentor

 ISSN 1845-3910

        Temeljem odluke Vijeća ravnatelja srednjih škola Zadarske županije i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije u rujnu 2001. godine, RivaOn je obrazovni portal svih srednjih škola Zadarske županije.  Počeci RivaOn

      Projekt Zadarske srednje škole On line, danas RivaOn - Obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije, pokrenuo je u rujnu 2000. godine Edin Kadić, profesor Hrvatskog jezika (i Povijesti umjetnosti) u  Medicinskoj školi Ante Kuzmanića.
     Bio je to nastavak, nakon CUC-a 1999., započetog projekta izvannastavne edukacije učenika i djelatnika Medicinske škole Ante Kuzmanića u izradi WEB stranica, te edukacije u korištenju računala i Interneta, ali u našim uvjetima.
    Naime, iz dugogodišnjeg iskustva rada u srednjoškolskoj nastavi uočene su tromosti obrazovnog sustav, a i djelatnika, u prihvaćanju novina, a pogotovo novih tehnologija i novih metoda rada. Spoznaja da osuvremenjivanje škola, seminari i predavanja neće polučiti nikakav rezultat ukoliko to ne prihvate oni kojima je sve to namijenjeno, a to su profesori, a zatim i učenici, pokrenula je cijeli projekt.
    Prvo se u okviru nastavnih i izvannastavnih aktivnosti gotovo svih djelatnika i kroz gotovo sve predmete krenulo u stvaranje WEB stranica Škole. Stvarali su ih učenici i djelatnici, a s time su stjecali osnovna znanja o računalu i Internetu (putem tečajeva), te krenuli na "put" učenja putem Interneta.
     Dakle, WEB stranice Medicinske škole bile su prvi dio projekta koji je nastao bez ikakve pomoći informatičara, kao osobno istraživanje prof. Edina Kadića i želja da učenike i profesore škole potakne da ih sami kreiraju i da se na taj način educiraju i približe novim tehnologijama i novim izvorima znanja.
     Nakon održanog zapaženog predavanja prof. Edin Kadića na CUC-u 2000. iskristalizirala se ideja da se već ostvarena pozitivna iskustva prenesu i na ostale srednje škole zadarske županije, te da se izradom ovog "portala" škole približe, upoznaju i postanu dostupnije javnosti.
      Uslijedila je prezentacije i podrške projekta od strane ravnatelji zadarskih srednjih škola te se krenulo u njegovu konačnu realizaciju. Projektu se priključuju sve srednje škole zadarske županije čineći dvije redakcije:

 

PRAVILA KORIŠTENJA
RivaOn

 • Učeničku redakciju RivaOn

 • Profesorsku redakciju RivaOn

      Doskora projekt podržava i Odjel za društvene djelatnosti Zadarske županije, a i sam Grad Zadar.

 

 

Adresa redakcije:
RivaOn
(Medicinska škola A. Kuzmanića)
dr. Franje Tuđmana 24 G
23000 Zadar

 

 

 

      Naziv projekta je RivaOn odabrali smo s toga što je upravo gradska riva mjesto koje stoljećima okuplja svoje sugrađane. Tu se uz ljepotu sunca "čakula", saznaju novosti, raspravlja, a uz mjesec događa toliko lijepih trenutaka ljubavi. Riva izmjenjuje starost i mladost, upoznaje.

Što RivaOn ima za cilj?

 1. Dostupnost podataka na Internetu o odgojnim i obrazovnim aktivnostima koje se provode u  srednjim školama županije, te prisutnost tih podataka i izvan škola,

 2. potaknuti učenike na rad s Internetom, upoznavanje s novim tehnologijama i stjecanje novih znanja,

 3. potaknuti nastavnike na rad s Internetom, a s time i njihovo daljnje obrazovanje, međusobno upoznavanje i povezivanje kako bi pospješili procese odgoja i obrazovanja,

 4. omogućiti roditeljima i učenicima osnovnih škola uvid u potencijalne škole i zanimanja,

 5. saznavati o kulturnim, obrazovnim i zabavnim zbivanjima u svim gradovima Zadarske županije.

      Pored već angažiranih profesora predstavnika srednjih škola, oformljena je i Učenička redakcija portala (učenici iz svih srednjih škola) koja se sastaje svaka dva tjedna, te obrađuje prikupljene materijale, dogovara nove....

 • Podaci koji su vezani uz srednje škole obuhvaćaju i povijest škole, školu danas, aktivnosti u školi, djelatnike škole, učenike, nastavni program i zanimanja, informacije o upisima, itd..

 • Podaci koji su namijenjeni nastavnicima i učenicima promjenjivi su i ovise o radu samih nastavnika i učenika pojedinih škola.

 • Zamišljeno je da učenici i nastavnici mogu u svom dijelu: objaviti svoje e-radove, pronaći adrese zanimljivih stranica vezanih uz odgoj i obrazovanje, postavljati pitanja i dobivati odgovore na ista (forum), pronaći e-literaturu, dobivati informacije o seminarima i natjecanjima, objaviti adrese svojih web uradaka itd.

 • Web portal sadrži i "središnji dio" u kojem bi se istaknulo što vrijedi vidjeti s područja kulture, odgoja i obrazovanja, a što se događa na cjelokupnom prostoru Zadarske županije.

   Sve dodatne informacije o projektu možete dobiti na adresi redakcije ili putem e-mailova:

© RivaOn - Obrazovni portal srednjih škola Zadarske županije
Zadnja promjena: